چگونه شرکتهایی مثل گوگل و اپل از پرداخت مالیات طفره میروند(اخبار)
برخی از شرکتها میتوانند با زیرکی با انتقال سودهای مالی خود به شعبی از شرکتهای بینالمللی خود در کشورهایی با نرخ مالیات کم، میزان مالیات پرداختی خود را پایین نگه دارند.
به دنبال توافقات انجام شده بین دولت باراک اوباما و جمهوریخواهان، با وضع قوانینی، آمریکا از پرتگاه مالی گریخته است. اخبار مربوط به این موضوع، در رسانهها سر و صدای به پا کرده است و ظاهرا تحت تأثیر این مسئله مقالاتی در نشریات منتشر شده است که از شرکتهای بزرگ به خاطر جاخالی دادن از پرداخت مالیات، انتقاد میکنند.
شرکتهایی مثل گوگل، آمازون و استارباکس، میتوانند با زیرکی با انتقال سودهای مالی خود به شعبی از شرکتهای بینالمللی خود در کشورهایی با نرخ مالیات کم، میزان مالیات پرداختی خود را پایین نگه دارند. کشورهایی مثل ایرلند، هلند و برمودا جزو این کشورهای هستند.
اپل یکی از این شرکتهای بینالمللی که با یک روش کاملا قانونی، میزان قابل توجهی از درآمد خود را از دست نهادهای مالیاتی در امان نگه میدارد، به این ترتیب در حالی که پردرآمدترین شرکتهای آمریکا، مالیات کمی پرداخت میکنند، این توده مردم هستند که مجبورند، بار آنها را به دوش بکشند.
یکی از روشهای معمول و شناختهشده، روشی است که اصلاحا double Irish نامیده میشود، با این کار درآمد وارد دو حساب بانکی جدا در کشور ایرلند میشود، روش دیگر موسوم به ساندویچ هلندی است که در ترکیب با روش ایرلندی انجام میشود، از آنجا که انتقال پول بین کشورهای اروپایی مشمول مالیات نیست، این کار به سهولت انجام میشود. از این کشورهای اروپایی هم میشود پول را به برمودا یا جزایر کایمان فرستاد که در حکم بهشتی برای کسانی است که از مالیات گریزان هستند! برای فهم ساده این دو ترفند، این نمودار اطلاعاتی را ببینید.
متخصصان امر، برآورد میکنند که این حقههای مالیاتی، باعث میشود آمریکا سالانه ۶۰ میلیارد دلار درآمد را از دست بدهد. برای مثال گوگل با این کار در سال ۲۰۱۱ به جای اینکه ۳۵ درصد مالیات بپردازد، تنها ۲۲ درصد مالیات پرداخته است. گوگل برای این کار ۸۰ درصد درآمدش را به شعبهای در برمودا منتقل کرد و با این کار دو میلیارد دلار کمتر مالیات پرداخت کرد. اپل هم بدون استفاده از این ترفندها مجبور بود، ۲ میلیارد دلار بیشتر پرداخت کند.
درست به خاطر همین نگرانیهاست که دولت اوباما قصد دارد، اصلاحاتی در قوانین مالیاتی انجام بدهد.
پارلمان بریتانیا در اوایل ماه دسامبر سال ۲۰۱۲، گزارشی منتشر کرد که در آن آمازون، گوگل و استارباکس را به رفتار غیراخلاقی در پرداخت مالیات متهم کرده بود.
تگ ها
فرار مالیاتی